fbpx

Allmänna guidningar på svenska fortsätter
onsdagar kl. 18 & lördagar kl. 13.00

På guidningen får du höra om Chappes aktuella utställningar. Guidningen ingår i inträdesavgiften och dess längd är ca 30 minuter.

Man kan inte boka platser på förhand. Grupper ombeds beställa en egen guidning.

Konstnärsträff med Harrie Liveart

Onsdag 17.4. kl. 16

Chappe är stängd för utställningsbyte, men firar ändå sin 1-årsdag med en konstnärsträff med Harrie Liveart, dvs konstnärsduon Meri Linna och Saija Kassinen onsdagen 17.4. kl 16.

Harrie Liveart är skaparen bakom ett av Chappes populäraste konstverk, nämligen museets vessabyttor. Toaletterna formar verket Memento, som är ett av de tre fasta konstverken som är del av museets arkitektur. Toalettstolarna är producerade lokalt i Ekenäs på Idos fabrik, och är handgraverade av konstnärerna.

På konstnärsmötet har publiken möjlighet att höra om Harrie Livearts konst, Meri Linnas och Saija Kassinens arbetssätt, hur verken skapades, uppleva toaletterna och höra om den hemliga gömman som ligger begravd under grunden till Chappe.

Eftersom Chappe är stängt, önskar vi att deltagarna anmäler sig till producenten Cecilia Gustafsson (cecilia.gustafsson(at)raseborg.fi). Det finns begränsat med platser till konstnärsträffen.