Kuva: havainnekuva Tammisaaren uudesta taiteentalosta.

Tervetuloa Chappeen!

Tervetuloa Chappeen! Tälle sivulle on koottu kaikki tärkeimmät vierailuun liittyvät asiat, kuten lippujen hinnat, aukioloajat, sijainti ja tietoa esteettömyydestä.

AUKIOLOAJAT

Kesäaukioloajat 29.5.-27.8.2023:
Tiistai 11–17
Keskiviikko 11–20
Torstai–Sunnuntai 11–17

Talviaukioloajat:
Keskiviikko 11–20
Torstai–Sunnuntai 11–17

Poikkeusaukioloajat:

7.4.2023 – 10.4.2023 Suljettu, pääsiäinen
30.4.2023 – 1.5.2023 Suljettu, vappu
18.5.2023 Suljettu, helatorstai
23.6.2023 – 26.6.2023 Suljettu, juhannus
6.12.2023 Suljettu, itsenäisyyspäivä
24.12.2023 – 26.12.2023 Suljettu, joulu
31.12.2023 – 1.1.2024 Suljettu, uusivuosi

Liput

12€

Aikuiset

9€

Eläkeläiset
Opiskelijat
Varus- tai siviilipalveluksen suorittajat
Kuvataiteilijat
Yli 10 hengen ryhmät

0€

Opettajat ryhmänsä kanssa
Alle 18-vuotiaat
Oppaat ryhmänsä kanssa
Juttua tekevät toimittajat
International Council of Museums (ICOM) -jäsenet
International Council of Monuments and Sites (ICOMOS) -jäsenet
Ammatillisten museoiden työntekijät
Ekenäs museivänner rf -jäsenet
Raaseporissa opiskelevat
Työttömät
Rintamaveteraanit ja lotat
Terapiaryhmät
Henkilökohtaiset avustajat avustettavansa kanssa

*) esitäthän kassalla alennukseen tai ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttavan kortin tai dokumentin (ei koske työttömiä)

Samalla lipulla pääset Chappeen että Raaseporin museoon. Lipun voi myös ostaa Raaseporin museosta. 

Saapuminen, yhteystiedot + sijainti

Osoite

Chappe
Kustaa Vaasan katu 11
10600 Tammisaari

Asiakaspalvelu

019 289 2500

museovaraukset@raasepori.fi

info@chappe.fi
sales@chappe.fi

Chappen pääsisäänkäynti on Kustaa Vaasan kadulla. Sisään pääse myös Museokadun ja Kaivokadun puolelta. Chappeen on myös kulku Raaseporin museon pohjakerroksesta.

Esteetön sisäänkäynti sijaitsee Kustaa Vaasan kadun puolella. Museopihan pinta on epätasainen, mikä voi vaikeuttaa kulkua pyörätuolilla.

Tammisaari on 110 km Helsingistä ja 165 km Turusta.

Lippuja kotimaan junamatkoille – jokainen matkasi on täysin hiilineutraali – VR

Matkahuolto – Nettilippu

KAUPPA & KAHVILA

Chappessa on pieni museokauppa lipunmyynnin yhteydessä. Suurempi museokauppa löytyy Raaseporin museon puolelta, missä on myös museokahvila. Pääsylippu käy molempiin museoihin. Museokauppaan, kahvilaan sekä Raaseporin museon lounge-tilaan pääsee myös ilman pääsylippua.

Hyvä tietää ennen vierailua

Kun vierailet Chappessa, voit ostaa pääsylipun Chappesta tai Raaseporin museosta. Voit vierailla samalla lipulla molemmissa museoissa. Lippuna toimii kassalta saatu tarra. Pidä tarraa näkyvällä paikalla, kuten kämmenselässä tai paidan rintamuksessa. 

Molemmissa museoissa on lukittavia kaappeja. Kaappiin voit jättää tavarasi. Tavaroiden säilyttäminen kaapissa on ilmaista. Kaappeja löytyy sekä Chappen että Raaseporin museon puolelta, ja ne ovat nähtävissä sisäänkäynniltä.

Muista, että suuret laukut ja reput tulee aina jättää kaappeihin. Tämä on teosten turvallisuuden vuoksi. Jos et ole varma, onko laukkusi liian suuri, voit kysyä museon henkilökunnalta. Voit pitää pientä laukkua mukanasi museossa.

Chappessa on useita vessoja. Lähin wc on aulassa, lähellä kassaa. Kellarikerroksessa on enemmän vessoja. Raaseporin museossa on kaksi wc:tä kahvilassa. Kaikki Chappen vessat ovat sukupuolineutraaleja. 

Sisäänpääsylippusi on voimassa koko päivän. Muista säästää kuitti siltä varalta, että poistut museosta ja haluat palata myöhemmin samana päivänä. Henkilökunta saattaa pyytää nähdä lippusi. 

Chappen taideteoksiin ei saa koskea. Joskus näyttelyissä on taideteoksista, joihin saa koskea. Siitä kerrotaan aina erikseen. Taideteoksiin ei saa koskea, jotta ne eivät vahingossa rikkoutuisi.

Chappessa sinun tulee liikkua hitaasti, rauhallisesti ja varovaisesti. Tämä on teosten turvallisuuden ja kaikkien viihtyvyyden vuoksi. 

Saavutettavuus

Chappe on esteetön museo. Esteetön sisäänkäynti löytyy Kustaa Vaasan kadun puolelta. Chappeen pääsee myös Museokadun kautta, mutta museon sisäpiha on hieman epätasainen esimerkiksi pyörätuolin käyttäjille. 

Chappessa on kolme kerrosta. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä. Tiloissa voi myös liikkua rollaattorin tai kepin avulla. Rakennukseen pääsee myös lastenrattaiden kanssa. 

Lipunmyynnistä voi lainata rollaattorin, kevyen pyörätuolin tai kävelykepin. Chappessa on myös kevyitä tuoleja, joita voi kantaa mukanaan museossa ja istahtaa tarpeen mukaan. Näyttelysaleissa on myös penkkejä.

Valokuvaaminen museossa

Voit kuvata Chappessa omaan käyttöösi. Muista ottaa kuvat ilman salamaa. Selfie-sauvat tai kameran jalustat eivät ole sallittuja. Kiinnitä huomiota ympäristöösi kuvatessasi. Älä esimerkiksi peruuta taideteoksiin samalla kun keskityt valokuvaamiseen. 

Kuvat saa mielellään jakaa sosiaalisessa mediassa. Tägää meidät instagramissa @chappe.fi.

Opastukset

Yleisöopastukset

Yleisöopastukset kuuluvat pääsylipun hintaan. Opastetut kierrokset järjestetään keskiviikkoisin kello 18.00 (ruotsiksi), 18.30 (suomeksi) ja 19.00 (englanniksi), sekä lauantaisin klo 13.00 (ruotsiksi), 13.30 (suomeksi) ja 14.00 (englanniksi).

Opastetut kierrokset kestävät noin 30 minuuttia. Kierroksen aikana näet museon näyttelyt.

Paikkaa ei ole mahdollista varata etukäteen. Ryhmään mahtuu 20 henkilöä. Kerrothan kassalla haluavasi mukaan kierrokselle.

Tilattavat opastukset

Voit varata oman opastetun kierroksen ryhmällesi haluamaasi aikaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen museovaraukset@raasepori.fi tai soittamalla Chappen asiakaspalveluun 019 289 2500.

Opastuksen hinta on 60 €.

Opastetut kierrokset kestävät 30 minuuttia.

Opastuksilla ei ole ikärajaa, ja ne sopivat kaikille.

Chappe

 • Chappen ajankohtaiset näyttelyt
  • Opastuksella opas kertoo Chappen näyttelyistä, taiteesta ja taiteilijoista.
 • Nykytaidetta aloittelijoille
  • Opastuksella tutustutaan yhdessä nykytaiteen maailmaan. Opas kertoo nykytaiteen perusasiat, miksi se on erilaista kuin klassinen taide, ja opastaa siihen, miten nykytaiteeseen on helpompi syventyä. Tällä kierroksella ei ole tyhmiä kysymyksiä!

Raaseporin museo

 • Helene Schjerfbeckin elämä ja taide
  • Helene Schjerfbeckin elämää ja taidetta esittelevä pysyvä näyttely. Näyttelyssä on esillä noin kaksikymmentä teosta, joita vaihtuvat ajoittain. Tekstit, kuvat ja videot kertovat taiteilijattaren elämästä. Lisäksi esillä on esineitä, jotka ovat kuuluneet Helene Schjerfbeckille.
 • Kaikkien aikojen Raasepori
  • Opas kertoo Raaseporin historiasta kulttuurihistoriallisen näyttelyn äärellä.

Myös lapsille suunnattuja opastuksia on saatavilla kaikkiin näyttelyihin.

Kun tilaat opastuksen, annathan seuraavat tiedot:

Mikä opastettu kierros olisi kyseessä, aika, päivämäärä ja kieli (suomi, ruotsi tai englanti).

Ryhmän koko ja mahdolliset toiveet tai tarpeet, joita ryhmillä on (esimerkiksi jos ryhmä tarvitsee tuoleja istuakseen, erityisen selkeää puhetta, yms.).

Huomaathan, että opastettu kierros tulee varata vähintään 2 viikkoa etukäteen.

Lapset & koululaiset

Koulut

Kaikenikäiset kouluryhmät ovat tervetulleita Chappeen! Voit tilata luokallesi kierroksen, tai tulla käymään omatoimisesti. Huomioithan että suositeltu enimmäiskoko ryhmälle on 20 henkilöä. Toivomme että koulut ilmoittavat tulostaan myös silloin, kun eivät tule opastukselle. Oppilaat ovat aina museossa opettajan vastuulla. 

Ota rohkeasti yhteyttä henkilökuntaan, mikäli sinulla on kysymyksiä vierailuun liittyen!

Perheet

Chappe toivottaa koko perheen tervetulleeksi museovierailulle. Museossa voi kulkea lastenrattaiden kanssa. Museon aulassa ei ole tilaa useille rattaille, joten toivomme että rattaat jätetään Chappen ulkopuolelle sään salliessa. 

Lapset ovat museossa aikuisten vastuulla. Aikuisten on varmistettava, että myös lapset noudattavat museon yleisiä sääntöjä (katso kohta ”Hyvä tietää ennen museovierailua”).

Ryhmät

Toivomme, että kaikki ryhmät ilmoittavat vierailustaan etukäteen riippumatta siitä, onko ryhmä tulossa opastetulle kierrokselle vai ei. Tämän tarkoituksena on välttää ruuhkaa ja varmistaa, että kaikki ryhmät mahtuvat museoon. Ilmoita ryhmäkäynnistäsi sähköpostitse tai puhelimitse.

Suositeltava max. henkilömäärä ryhmälle on 20.

Chappessa ei ole tilaa omien eväiden syömiseen.

Raaseporin museo

Chappesta pääset kellarikäytävän kautta Raaseporin museoon.

Lue lisää Raaseporin museosta