fbpx

Craft Rituals
27.10-31.3.2024

Craft Rituals -näyttely on värikäs mediataideteos, joka vie vierailijat immersiiviseen satumaailmaan.  Se on kaikenikäisille tarkoitettu leikkisä audiovisuaalinen kokonaiselämys. Chappen näyttelytilat täyttyvät suurista videoprojisoinneista, joissa on 3D-animoituja osuuksia.  Sävelletty musiikki sekä rituaaliset käsityöinstallaatiot ja veistokset luovat oman suggestiivisen maailmankaikkeuden.

Craft Rituals on saanut inspiraation skandinaavisesta mytologiasta ja tarusta, jossa kolme nornaa, Urd, Verdandi ja Skuld, istuvat maailmanpuu Yggdrasilin juurella kehräämässä. Näyttelyn kertomuksessa elämänkankaan loimi on katkennut ja maailman kiertokulku on epätasapainossa. Ainoat, jotka pystyvät korjaamaan loimen, ovat kohtalottaret, eli nornat, joilla on maagisia taikavoimia. Yhdessä he kehräävät elämän lankoja kiiltävillä rukeillaan.

Näyttelyssä voi tuottaa ääntä ja kuvaa vuorovaikutteisilla musiikkiveistoksilla, ja siten tulla osaksi näyttelyn rituaalia. Liikkuvat kuvat ovat tehty kokeellisella kollaasitekniikalla, jossa 3D-animaatiot yhdistetään fyysisesti kuvattuun materiaaliin, käsin piirrettyihin kuviin ja fotomontaasiin sekä musiikkiin

Craft Ritualsissa nornille antaa muodon 70–80-vuotiaat naiset, joiden rinnalla painopiste on villassa ja kestävyydessä. Villalla on monia mahtavia ominaisuuksia; se on ainutlaatuisen antibakteerinen, kosteutta imevä ja ympäristöystävällinen sekä paloturvallinen kuitu.

Näyttelyllä Chappe haluaa tuoda esille innovatiivisia tapoja tehdä näkyväksi ympärillämme olevia unohdettuja ja hylättyjä voimavaroja – niin vanhoja käsityöperinteitä ja luonnonmateriaaleja, kuin iäkkäiden ihmisten kauneutta ja osaamista.  

Craft Ritualsin taiteellinen johtaja ja tuottaja on ruotsalainen taiteilija Aia Jüdes. Näyttely on luotu tiiviissä yhteistyössä kuvittaja Sanna Haverisen ja animaattori Dennis Veran kanssa. Lisäksi mukana on osallistujia ja vaikutteita Suomesta, Ruotsista ja Islannista.

Making Art in My Dreams
24.5-15.9.2024

Kuunteleva silmä
24.5-15.9.2024

Utelias mieli
24.5-31.12.2024